4 uur Personal Shoppen en klaar voor Conferentie!

4 uur Personal Shoppen en klaar voor Conferentie!

personal shoppen

Van de week weer een zeer geslaagde shopsessie met een klant gehad. Hoe gaat dit nu in zijn werk?

Mijn klant, ik noem haar Sarah, is binnenkort spreker tijdens een 6-daagse internationale conferentie. Locaties binnen en buiten, temperatuur rond de 30 graden, hoog niveau deelnemers, alle delen van de wereld, doelgroep veel dertigers. Dresscode niet heel formeel. Belangrijk voor haar dat ze als autoriteit op haar vakgebied voor de groepen staat, professioneel en toegankelijk. Verplaatsing van lokatie naar lokatie met de bus.

Zij had foto’s /film van zichzelf van vorig jaar tijdens de conferentie gezien en ze was hiermee niet blij. Haar vraag aan mij: “Yvonne, please help me!!!”.

Ik heb eerst nagedacht wat praktisch voor haar zou zijn en goed te combineren. Een beetje understated en klassiek past bij haar; mooie kwaliteit, natuurlijke materialen en goed te combineren waren daarnaast belangrijk.

In dit geval ben ik bij De Bijenkorf gestart en gebleven! Handig voor mij omdat ze daar veel merken onder 1 dak hebben. Ik krijg een kledingrek en samen lopen we alle merken af waarvan ik denk dat er geschikte items bij zitten.

Bij het winkelen of het pakken van je koffer is het handig om met capsules te werken. Een capsule is een set van een stuk of 7 items die je goed met elkaar kunt combineren en waarmee je een kledingset formeler of informeler kunt maken door bijv. alleen de blouse/het shirt te wijzigen. Denk hierbij ook aan een blauw pak bijvoorbeeld, dat met een effen wit overhemd en evt. das formeel is en met een overhemd met klein ruitje, of lichtblauw minder formeel is.

Sarah had 2 broeken bij zich die we konden gebruiken en hier hield ik bij het selecteren ook rekening mee.

Uiteindelijk hebben we 2 linnen broeken (blauw en wit) met uitlopende pijpen gekocht, zijden tops voor erop, wel met een klein mouwtje, staat professioneler en bij de meeste mensen ook mooier. Onthoud dat hoe meer bloot je ziet des te minder formeel de uitstraling is. Verder 2 lange blouses/tunieken die zowel op de linnen broeken als op haar bestaande broeken kunnen, een mooi vest die bij alle items kan, mouwloze tricot topjes voor onder de lange blouses. Sarah heeft een wat zwaardere boezem waardoor het mooier is om met verticale lijnen op het bovenlichaam te werken. Dit bereik je door een top te dragen en de knoopjes van de blouse wat verder open te laten. Verder nog een mooie losse trui en een omslagdoek die weer over de zijden tops gedragen kan worden.

Door de combinaties zo uit te kienen kan ze kiezen voor een hoog contrast (donkerblauwe tuniek met wit topje), witte blouse met blauw topje of het juist meer ton sur ton dragen. De tunieken met een strakke broek geven weer een heel andere look dan met de linnen broeken met wijde pijpen. De combi van linnen en zijde maakt ook dat het de juiste uitstraling geeft in formeel/professioneel/informeel.

Tot slot schoenen aangevuld met een mooi blauw paar (zwart en wit waren al in bezit) en de ondermode niet vergeten aan te vullen. Goede ondermode is eigenlijk de basis om je kleding goed te laten zitten en er goed uit te zien!!

’s avonds nog een lijstje voor haar gemaakt wat waarmee te kunnen combineren en de accessoires die ze had online even doorgenomen.

Sarah gaat met een goed gevulde koffer op pad en kan ter plekke kijken en beslissen welke combinatie het handigst is. Ze voelt zich fantastisch met haar nieuwe aankopen en kan zich nu helemaal storten op de voorbereiding van de presentaties en conferentie!

Dus moet je meerdere dagen op pad, denk in capsules, leg de gewenste kleding op bed in kijk wat je waarmee kunt combineren. En kijk wat je dus moet aanvullen om ter plekke de goede keuzes te kunnen maken.

Kun je wel een hulpje gebruiken? Neem dan even contact met me op via info@hetimagobureau.nl of 06 41476988.

Succes!

Yvonne Stoevelaar

Het Imagobureau

 

Geen reactie's

Geef een reactie