Contrast in je kleding

Contrast in je kleding

contrast in kleding

Contrast in kleding

De ene kleur kun je nooit los zien van de andere kleur. Een kleur is lichter, donkerder, helderder, dieper enz. ten opzichte van een andere kleur.
De hoeveelheid licht en donker in je kleding stem je af op jouw uiterlijke kenmerken (oog-, huid- en haarkleur, op het effect dat je wilt bereiken met kleur, waar je de aandacht naar toe wilt brengen en je gewenste uitstraling.

Belangrijk om te weten is dat de aandacht altijd naar een lichte kleur gaat. Ook valt een groot contrast meer op dan een laag contrast. Bovenstaande foto’s zijn hier goede voorbeelden van. Bedenk dus waar jij de aandacht op wilt vestigen en realiseer je dat een lichte kleur altijd meer naar de voorgrond gaat.

Kleuren die dichter bij elkaar liggen maken zachter en toegankelijker. Een hoog kleurcontrast oogt formeler.

Wil je je figuur visueel in balans brengen: Kies dan een lichte kleur daar waar je de aandacht kunt en wilt hebben en kies een donkere kleur daar waar je je figuur minder wilt laten opvallen.

Wil je meer autoriteit uitstralen? Een donkere kleur als jasje en een lichte kleur als shirt of blouse werkt dan perfect!
Niks goed of fout, maar handig om je te realiseren wat je, los van kleur, kunt met hoog- en laag contrast.

Neem contact met me op als jij wilt weten hoe het zit met jou beste contrast of boek direct een kleuradvies of een stijladvies!

Yvonne Stoevelaar

info@hetimagobureau.nl

06 41476988

Geen reactie's

Geef een reactie