Onzichtbaar

Onzichtbaar

Een jonge vrouw kwam bij me voor stijladvies. Ze vertelde me dat ze zich in gezelschap vaak ‘onzichtbaar’ voelde. Niemand onthield haar. Ze kon drie keer naar een netwerkbijeenkomst met dezelfde mensen gaan en steeds gaven die mensen haar opnieuw een hand om zich voor te stellen, alsof ze haar voor het eerst ontmoetten.

De klant in kwestie heeft geen uitgesproken gezicht. Haar haar is asblond, blanke huid en lichtbruine ogen. Ze kleedt zich niet uitbundig. En ze heeft een introvert karakter. Dat werkt allemaal niet mee om gezien te worden. Wat wél opvalt is haar mooie bos krullend haar. Daar ben ik mee gaan werken.

Naast het kleuradvies (blauwtinten versterken haar natuurlijke kleuren) hebben we vooral gekeken naar dessins en accessoires die de beweging in haar haar herhalen. Kettingen met krullend draad en grillige kralen bijvoorbeeld en stoffen met kreukels of ronde/bloemachtige dessins.

Nu kun je niet meer om haar heen. Ze stáát er. Terwijl ze met het stijladvies qua kleding eigenlijk heel dicht bij zichzelf is gebleven. Je ziet haar stralen als ze in de spiegel kijkt. Wat een prachtige vrouw.

Voel jij je ook wel eens onzichtbaar? Kijk hoe je iets moois van jezelf kunt accentueren of versterken. Succes verzekerd!

Geen reactie's

Geef een reactie